Programmeny

De lurades av Sveriges värsta bedragare

Den här veckan berättar TV3 Dokumentär om tre av Sveriges värsta bedragare. Det är människor som saknar empati och därför inte tvekar att ljuga för sina närmaste vänner. En del gör till och med sina offer gravida för att få makten över dem, för att sen misshandla dem och isolera dem socialt.
- En psykopat är expert på att trycka ner sitt offer, säger professor Henrik Belfrage.

I kvällens dokumentär möter vi tre kvinnor som fått hela sin tillvaro raserad av sina närmaste. Therese gifte sig och fick barn med en av Sveriges värsta sol och vårare, Carlitto. Det som började som en passionerad kärleksaffär slutade i en mardröm när det visade sig att Carlitto hade kontakt med uppemot 50 kvinnor samtidigt.

Vi möter också Therese från Töreboda som är svårt skuldsatt idag efter att ha blivit förd bakom ljuset av sin bästa vän Ingela Jansson, också känd som Sveriges värsta kvinnliga bedragare. Den så kallade vännen köpte bilar, startade företag och lyxkonsumerade för miljoner i Therese namn. Ingela är en så hänsynslös psykopat att hon genom att gråta och klaga lyckades lura tingsrätten så pass att hon kunde fly från landet. Idag befinner hon sig i etiopiskt fängelse.

Henrik Belfrage är professor i kriminologi vid Mittuniversitetet och forskningschef vid Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall. Han berättar hur bedragare och psykopater fungerar.

Programledare för TV3 Dokumentär är Sanna Lundell.

Avsnitt: 4 av 5.