Ny säsong

Sök till Trolljägarna

I Trolljägarna letar Robert Aschberg upp näthatare och drar fram dem i ljuset. Är du utsatt för näthat och vill ha vår hjälp? Fyll i sökformuläret nedan och skicka in. 

Programinfo

Trolljägarna - Tisdagar 21.00

I sista avsnittet av Trolljägarna granskar Robert Aschberg näthataren "Corruptio". Enligt Aschberg är han norra Europas värsta näthatare som har hängt ut hundratals poliser, åklagare och deras barn på nätet på de allra grövsta sätt.

Programinfo

Trolljägarna - Tisdagar 21.00

Lastbilschauffören Lina ville göra arbetsvillkoren bättre för sin bransch. Men istället utsattes hon för systematiska och grova kränkningar på nätet av manliga chaufförer. Den här veckan söker Aschberg dessutom upp sin egen näthatare, med nätaliaset Knattefnattetjatte.

Programinfo

Trolljägarna - Tisdagar 21.00

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg lever i ständig rädsla för att bli utsatt för våld. Allt började med en granskning av extremhögern, som utlöste en våg av grova hot på nätet mot Åsa och hennes barn. I det tredje avsnittet av Trolljägarna letar Robert Aschberg upp en av männen som stod för de grövsta trakasserierna. 

Trolljägarna - tisdag 21.00

Stjärnbloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson utsätts ständigt för näthat och hot. Hör henne berätta sin historia här. 

Vilket straff kan förövrarna få? Juridikinstitutet reder ut och förklarar vad nättrollens handlingar kan få för följder.

 

Vad ska man göra om man blir utsatt för näthat? Här är Juridikinstitutets tips för dig som vill ha hjälp om hur du ska gå vidare efter du blivit utsatt för näthat.  

I nästa avsnitt av Trolljägarna möter vi bloggerskan Kissie och avslöjar personen bakom instagramkontot "Slynstämplad", som har hängt ut henne och flera andra.

Veckans fall: Trollet som önskade livet ur journalisten Elisabet Höglund, trollet som drev 20-åriga Moa Grützelius till att nästan ta sitt liv och trollet som har näthatat och hotat debattören Kawa Zolfagary. 

Programinfo

Trolljägarna - premiär 1 april

En av de som granskas i premiäravsnittet av Trolljägarna är trollet som drev 20-åriga Moa Grützelius till att nästan ta sitt liv sedan hon blivit anklagad för att ljuga om en våldtäkt. I en aggressiv nätkampanj smutskastade mannen Moa och ifrågasatte hennes berättelse, påhejad av tiotusentals följare på Youtube.

Sidor