Älskade vänner,
Vilken fantastisk resa vi hade till Sverige! Den blev verkligen minnesvärd för Erika och mig! Och katterna Tusse och Lulle som var med.

Jag återkommer om historier och foton från resan men först vill jag berätta om vårt förlorade kors...
Det gör mig ledsen att tala om alla juveler som i flera omgångar stulits från mig. På den här sista resan handlade det om en dyr guldklocka i en Cartier ask och ett rubin och diamant kors i guld som jag gett till Erika och som jag lagt i asken för att kedjan gått av. 

Sista kvällen i Stockholm upptäckte jag att min Cartier ask var tom… Det fanns ingen att anklaga eftersom jag inte öppnat asken sedan jag anlände till Göteborg och nu var vi ju i Stockholm och vi hade även varit i Högsjö. Det går inte att gå och grubbla på hur det kunde ha hänt och vem som kunde ha begått brottet. Det är materiella ting och det är bara att gå vidare.

Men att stjäla ett KORS, ja, det måste ju vara dubbelt farligt för själen!!! 

Jag hade köpt smycket åt min mor för ett 25-tals år sedan då mamma var sjuk och låg på sjukhuset. Se bilden på Erika… Och sedan för ett par år sedan gav jag det till Erika, närmare bestämt på hennes tio-års dag. Jag har uppfostrat Erika att tro på Gud och Jesus och korset har ju en mycket viktig innebörd som jag berättade för Erika redan som mycket liten.

Smycket, (korset) var "one of a kind", trodde jag i alla fall. Tills idag, då Erika och jag besökte Diamant distriktet på Manhattan och efter mycket tittande och efter att jag beställt att special-framställa korset efter fotot jag hade så skådade jag EXAKT samma kors i en annan affär, bara att det var infattat i SAFIR och diamant istället för RUBIN och diamant.

Vilken glädje! Jag frågade den åldriga, judiska försäljaren om han hade samma kors i rubin men han sa att det var köpt i Europa och att det inte tillverkades mer än ett enda i varje typ av ädelsten.
- Jag vill hellre ha korset i saffir, utbrast Erika. Och den här lilla historien fick således ett lyckligt slut.

Kära vänner, jag hör nu att ni har fått det riktigt varmt därhemma och det är väl HÄRLIGT! 

Då vi var hemma blåste det ofta isvindar. 

Hoppas nu att ni får en fortsatt skön sommar och tills vi hörs igen så skickar jag er varma tankar från ett stekhett Manhattan.

De allra bästa hälsningar,
Gunilla


En bild med det stulna rubinkorset.

På jakt efter ett nytt kors i Diamond district i New York.


Ett mirakel att hitta samma kors!

Korset i min hand.

Vi älskar vackra hotell!

 

Mina älskade vänner,

Äntligen kan jag säga till er att jag med säkerhet kommer till Sverige på söndag den 15 juni. Jag reser med Erika och katterna direkt till Göteborg från New York via Amsterdam.

Kom och träffa mig på Frölunda torg i Göteborg under måndagen. Sponsor Grand Parfymeri.
På den stora scenen presenterar jag då min ros parfym "Dream roses by Gunilla" som är den mest ljuvliga rosdoft jag kan tänka mig. Rosor är ju bland det mest underbara som finns och jag ser så mycket fram emot att få träffa er alla kära vänner och fans och ta del av den härliga svenska sommaren. Jag längtar!

Allt gott som finns under himlen till er alla, I love you!

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 

 


Foto: Anna Maria Noellert Zunino


Nu kommer Erika, katterna och jag till Sverige


Dream Roses by Gunilla-parfymen introduceras nu i Sverige


I den tomma handen kommer jag hålla min parfymflaska på måndag, Frölunda Torg i Göteborg


Stopp och belägg, nu kommer jag till Sverige!


Under the lovely Hollywood sign!


Nu kommer linslusen Gunilla till Sverige

 

Mina älskade vänner,
Jag är fullt uppe i att klippa min dating pilot som har blivit makalöst bra om man nu får skryta lite men det får man väl.
Jag jobbar också stenhårt på min bok som kommer att finnas i bokhandeln den 2 oktober, min självbiografi - THE GUNILLA. Missa inte den för där finns det hemligheter...

Vi är på väg till Sverige, Erika och jag och det ska bli så härligt att få träffa er igen därhemma. Erika slutar skolan på fredag och så bär det iväg till New York. Därefter till Sverige!

Sköt om er alla och sköt om varandra. I love you very much.

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla


Oj, oj, oj, det är inte lätt att vara TV-stjärna


Min största kärlek i livet, Erika Regina


En av mina favorit frisyrer

 

 

Älskade vänner,
Det är med stor saknad efter de ibland TRE kameror som har riktats mot mig under inspelningarna av Svenska Hollywoodfruar som jag skriver den här hälsningen.

Jag hoppas att ni får en riktigt underbar Valborgsmässoafton då ni hälsar den efterlängtade våren välkommen till vårt land.
Glad första maj!
Allt gott och ljuvligt till er kära vänner. Ta hand om varandra, livet går fram med stormsteg så fånga de härliga stunderna om inte med kameror så i era minnen. I love you all!

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 


Stor saknad efter kameran som nu tillfälligt har släckts


Jag och Alec Cartio filmar


En av mina dater i min dating pilot


Erika och jag sjunger tillsammans för en date

 

Älskade vänner,

Jag hoppas att ni alla har haft en helt underbar helg. Ta väl vara på er och på varandra.

De allra varmaste hälsningar,

Gunilla

 


Mitt team


Produktion av min pilot


Stort pådrag


Anländer in style


Mamma och vår redaktör Jonas Bergström


Hollywoodfruar 


Spegel, spegel på väggen där säg mig som vackrast i världen är, säger Britt Ekland


Erika får en jätte gummybear


Långben är ute på färd


True love


Kandidater


Mammsen och jag på restaurang

Mina älskade vänner,
Jag önskar er alla en underbar vecka där allt ni förutsatt er att göra blir gjort. När man får uppleva dagar som de som just varit (trettio graders värme) är det svårt att vara inne och få saker och ting gjorda.  Vi var på stranden idag, Erika och jag. JAG ÄLSKAR ATT BO SÅ NÄRA HAVET.

Erika, min skatt på jorden tar intensiva sånglektioner nu av sin lärare Sandra Pehrson (fint efternamn) och vi förbereder henne för en inspelning i studion, flera uppträdanden och en ny musikvideo. Jag ska även vara med på ett litet hörn och sjunga en melodi med Erika som jag inte vill avslöja ännu.
Jag sa till Sandra att:
- Jag vill inte sjunga professionellt, jag vill bara sjunga på TV. Ha, ha, ha. Den var inte riktigt klok den. Men jag lovar er att sången blir klart mycket bättre nu än det eländiga elände ni fick höra i det sista programmet av förra säsongen.
Jag är stolt som en tupp över Erika som gör jättelika framsteg med både sången och piano spelandet. Jag lägger till en liten video av Erika själv som jag tycker blev mycket fin. Hon är vacker hon, mitt hjärtegull. Vacker och oerhört begåvad.

Ta mycket väl hand om er och ta hand om varandra och så hörs vi snart, mycket snart.

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 

Kära vänner,
Jag har inte möjlighet att skriva så mycket men jag tänkte att det kunde vara kul med lite bilder och info om galan.
Jag vet att den sänds mitt i natten för er. Jag tyckte att de som vann var väl förtjänta av sina Oscar och det var de jag trodde skulle vinna. Jag har ju varit på Oscarsgalan åtskilliga gånger och det är den största och mest spännande kvällen i Hollywood. I LOVE IT, som Erikas nya sång heter och I LOVE YOU.

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 


En av mina favoritbilder från Oscarsgalan


Academy Awards 2001 with Julia Roberts


Jag håller i Julia Roberts Oscar för bästa skådespelerska


Den roligaste bilden for the evening at the Oscars!

 

Kära vänner, You are the BEST. 
Idag vill jag bara ge er en kavalkad av bilder.

Love you,
Gunilla 

 


Om branden i vår skyskrapa i New York

Disneyland

Tusse håller mig sällskap


"Inte de bästa vänner", säger hon Britt Ekland


Snögubbar i Central Park, New York


Pacific Coast Highway i solnedgången

 

Mina älskade vänner,
Efter att ha skrivit på min bok hela dagen och kvällen och därmed befunnit mig i en egen värld av minnen så är jag nu ganska slut och kommer bara att skriva ett par rader till er. Jag tar även ensam hand om mamma och jag söker någon ny underbar person som kan ta över skötseln av henne då Erika och jag åker till Manhattan på Valentine's Day. Erika har sportlov och det blir härligt för henne att komma till New York och till vår lägenhet igen. Erika ÄLSKAR snö. För min del räcker det bra med snö en vecka eller två om året…

Det här är inte omslaget jag kommer ha på boken, men det jag gjorde i TV.

Visst är American Idol bra? Jag vet inte om programmet visas i Sverige men jag var trots deadline på boken tvungen att se det.
Det är i audition stadiet vilket är mycket underhållande och formatet blir mer och mer som en realityshow.

Vad jag älskar Facebook. Hade det inte varit för Facebook så hade jag inte träffat vår nye underbare vän och producent Jonathan D'Angelo.  Jonathan skriver och producerar musik och han har redan skickat en originallåt till Erika.

Se bilden ovan med Jonathan och Bruno Mars tagen i halvleken av the Superball i söndags. http://www.youtube.com/watch?v=gbNViXnqUhc . Bruno Mars har börjat en ny turné kallad the Moonshine Jungle Tour där vi kan träffa honom backstage Erika och jag. Det ordnar Jonathan och det är ju helt fantastiskt. Jonathan är en kille som bjuder på sig själv och ger av vad han har utan att sniket bevaka sina intressen. I LOVE IT! Jonathan, I LOVE IT (som ni vet är det titeln på låten, skriven av David Aldo,  som Erika snart ska spela in i studion. Hon tar sånglektioner av svenska Sandra Pehrson (se bilden).

Jonathan arbetar även med Avicii och Justin Timberlake Vilken kille! Stort wow!!!
Här kommer två videohälsningar till vår nye geniale vän. Och så sätter jag ut - "When I was your man" med Bruno Mars som är en låt som jag aldrig får nog av. Eller vad tycker ni?

 

 

Foto:  Thomas Engström

Jag hoppas att ni har/har haft en underbar vecka och tills vi hörs igen ta nu väl hand om er och ta hand om varandra.

De allra varmaste hälsningar från,
Gunilla

 

 

Mina alskade vanner,
Ibland far jag panik nar jag tanker pa att min självbiografi "Gunilla i fokus" ska vara fardig och har en deadline den 15 maj.
- Asch, det ar val inte sa farligt, sager en tjejkompis i New York trostande till mig. - Den knackar du ut pa tva veckor!
Om det vore sa val, men som den perfektionist jag ar nar det galler skrivandet sa ar det omöjligt.

Fran det ena till det andra sa skulle jag kunna tanka mig att gora en typ "NANCY GRACE" show. Ni vet val vem hon ar? Jag beundrar henne verkligen. Vilket engagemang hon har i de olika vidrigheter, brottsmal och orättvisor som hon tar upp. Anledningen till att jag tanker i dessa banor (jag ska definitivt gora min datingshow sa den laggs inte ned for det) ar att jag far uppseendeväckande manga brev fran folk som vill ha hjälp av mig. Folk som ser mig som en fighter, som en STRIDSGUDINNA (namnet Gunilla = stridsgudinna).

 

Det ar folk i alla aldrar som kontaktar mig och vill att jag hjälper dem. De ser mig som en stöttepelare som kampar for vad jag tror pa och DET for mig ar en ara och gor mig ödmjuk. Att folk vander sig till mig och ber mig om hjälp.

Jag har skrivit en del pa Facebook om en ung tjej som utan stod fran någon berättade for mig hur svart mobbad hon blir i skolan. Kommentarerna vallde in pa Facebook och jag borjade kanna ett kall, ett ansvar for att hjälpa de svaga i samhället att sta upp och fa rättvisa. Mobbing ar ett stort problem som ni vet att bade Erika och jag blivit/blir utsatta for. Tack vare mitt kandisskap kan min rost da det galler mig sjalv, min familj och andra bli hord. Och jag tanker att kanske borde jag satta mig ned och skriva en programpresentation om just den typen av show.
Att "the show must go on" vet vi ju, vad som an hander. Men att bearbeta sorg och förtvivlan ar svart om man kanner sig ensam. Vi lever i ett mycket farligt samhälle dar manniskor i viktiga positioner standigt gor sig skyldiga till brott. och det otäcka ar att - they get away with it - Jag sag en film i lördags som skakade mig mycket, en svensk film som visades pa the Scandinavian Film Festival pa the Writers Guild i Beverly Hills - den hette Callgirl - av Mikael (glomt hans efternamn). Googla den filmen far ni se eller se den sjalva om ni far möjlighet.

Jag och mamma i trettiograders varme

Hoppas nu att ni fortsätter att ta hand om er själva och varandra tills vi ses i rutan igen pa mandag klockan 21.00 pa TV3 da sista programmet av "Sa blev vi Svenska Hollywoodfruar" visas i rutan. Hor av er om ni funderar pa nagot angående min text har. gillaswede@aol.com

De allra varmaste halsningar,

Gunilla