Älskade vänner,
När ni läser de här så är jag på väg tillbaka till LA. Och det är med blandade känslor som jag lämnar Sverige. Det har varit den mest intensiva tiden i mitt liv med mycket långa inspelningsdagar och kvällar på slottet i Yxtaholm (jag har valt ut lite speciella bilder därifrån som ni kan se här). Jag har sååååå många roliga historier att berätta från tiden på slottet men detaljerna har jag tänkt att spara till min bok "The Gunilla".

Mitt hjärta tyngs så fruktansvärt av mötet på lördagskvällen med min älskade lilla moster Sonja som fått SVÄLTA på ålderdomshemmet. Jag lägger ut några bilder så att ni får se själva hur utmärglad hon är. Jag har varit uppriven hela dagen och suttit i långa samtal med en sjuksköterska som inte hade en aning om vad som hade hänt mer än vad hon läste i journalen.
Erika och jag var ju på besök i Sverige i juni månad och då var moster i mycket bättre form. Jag tycker det är så otäckt att historien upprepar sig och att samma sak som hände mamma sker nu med min moster…

Jag hade turen att genast få tag i en flicka som jobbade som vikarie på Granen och som var som en ängel mot min moster. Hon kommer från Syrien och har en syster som är arbetslös. Jag har nu anställt henne att rycka in och ta hand om Sonja och ge henne vad hon behöver i form av näring och sällskap.

Jag kommer naturligtvis att fortsätta att kämpa för mosters rättigheter från Amerika. Hon behöver en grundlig läkarundersökning, närings drycker och frisk luft (hon har förvägrats att tas utanför rummet).

Nu avslutar jag de här raderna med förhoppningen att jag vi nästa blogg tillfälle kan informera er att min moster mår bättre.

Som alltid så önskar jag er det allra bästa som livet har att erbjuda.

Varma hälsningar,
Gunilla

 

Jag, Zubeide och Linda.

 

Mina älskade vänner,

Ja, nu har jag anlänt till Grand hotell och det känns underbart att vara så välkommen. Här nedan kan ni se bilder från sviten jag har och den underbara utsikten över vattnet, alla båtarna och slottet.

Som ni kanske har läst i Aftonbladet så har jag bjudits in för att spela in en ny show, en storsatsning av TV3 och vi åker ut till slottet imorgon bitti för att filma. Det blir spännande och intensiva dagar och jag lovar att hålla er så uppdaterade som jag kan.

Nu måste jag vila mig lite för trots att man sover klart bättre i business klassen på flyget så är jag ändå ganska trött efter den långa resan. Ha det så bra nu, sköt om er och varandra och jag hoppas verkligen att vi ses här hemma i Sverige.

Allt de allra bästa,

Gunilla

 


My bedroom


Alexander Söderquist i roomservice

Välkommen till mig!

Mina älskade vänner,
Det var länge sedan jag skrev på min blogg och jag är glad att kunna kommunicera med er här nu.

Att läsa kommentarerna på min fansida var riktigt ruskigt. Som många redan vet så ramlade mamma och bröt handleden under tiden då jag hade hyrt en vårdare till henne. Gå in själva på min FANSIDA på Facebook och läs tråden under mammas fall som är mycket lång.

Jag hade sett till att mamma kom i säng ordentligt på kvällen innan hon ramlade. Trots att jag ibland har en vårdare så tar jag hand om mamma mycket själv för jag vill det. Hon mådde helt bra innan hon somnade och hade inte ont någonstans. Följande morgon sov jag ut ordentligt och eftersom huset är stort har jag inte mycket kontakt med vad som händer på övervåningen där mamma och vårdaren sover. Vid tvåtiden bad vårdaren mig att köra mamma till juveleraren för att knipsa av vigselringen som någon blådåre satt på hennes långfinger och som var omöjlig att få av eftersom fingret hade svullnat. Hon sa att cirkulationen bröts av och att handleden svullnade. Jag hade bråttom för att jag hade ett möte inom kort men jag ville inte att någon annan mer än jag skulle köra henne.

Till min förskräckelse så sa juveleraren att mammas handled var bruten. Han hade tidigare jobbat inom medicin och visste vad han pratade om. Att ringen satt lite för hårt på fingret var definitivt inte problemet.

Jag körde hem mamma som hade mycket ont i handen och så ringde jag till polisen. När jag konfronterade vårdaren så blev hon som tokig och började skrika och vråla en massa vulgariteter och hon slängde sina tillhörigheter och sig själv in i sin bil och vägrade att stanna och prata med polisen. Jag hade två vittnen, Sandra, Erikas sånglärarinna som fotat hennes bilnummer och en kille som  från Home Depot som satte in en ny vattenvärmare i köket i nedervåningen.

Vi blev eskorterade av polisen till sjukhuset där mamma blev snabbt omhändertagen. De tog en polisrapport och de var mycket sympatiska och förstående.

Mammas diagnos var en bruten handled orsakad av ett fall. Oh, vad synd att jag inte hade haft dolda kameror därinne!!

I min ilska och oro över mamma så sökte jag stöd på Facebook där jag fick mycket blandade kommentarer. Jag kan inte för mitt liv förstå att en del människor kan tycka att "olyckor händer så lätt". OLYCKOR FÅR INTE HÄNDA OM MAN BLIR VAKTAD ORDENTLIGT.

Således blev mamma inlagd på sjukhuset…

Det är tur att man bor i Amerika för i Sverige hade väl vårdaren och agenturen kommit undan, inte i USA, tack Gode Gud. Ett skadestånd kommer helt säkert att delas ut och agenturen är nu stämd av min advokat.

Nu är mamma hemma från sjukhuset och jag är tacksam för att jag nu har personal jag litar på som har bevisat för mig tidigare att de vaktar mamma som hökar.

Den första resan till New York brann inne eftersom jag inte ville lämna mamma på sjukhuset. Hon kom hem på fredagen och vi åkte till New York på söndagen, Erika och jag och katterna.

Det är också klart att jag kommer till Sverige i september och då ska det bli roligt att få en glimt av mina kära vänner och kanske hinna se mina släktingar i Norrköping också. Jag saknar min lilla moster Sonja väldigt mycket…

Tills vi hörs och kanske ses igen så önskar jag er ALLT GOTT under himlen.

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla


Erika, jag och Tusse och Lulle på flyget till New York.


Battery Park, NYC


Landmark statue, Frihetsgudinnan


Mamma fick det hårda gipser påsatt på lasarettet

Älskade vänner,
Vilken fantastisk resa vi hade till Sverige! Den blev verkligen minnesvärd för Erika och mig! Och katterna Tusse och Lulle som var med.

Jag återkommer om historier och foton från resan men först vill jag berätta om vårt förlorade kors...
Det gör mig ledsen att tala om alla juveler som i flera omgångar stulits från mig. På den här sista resan handlade det om en dyr guldklocka i en Cartier ask och ett rubin och diamant kors i guld som jag gett till Erika och som jag lagt i asken för att kedjan gått av. 

Sista kvällen i Stockholm upptäckte jag att min Cartier ask var tom… Det fanns ingen att anklaga eftersom jag inte öppnat asken sedan jag anlände till Göteborg och nu var vi ju i Stockholm och vi hade även varit i Högsjö. Det går inte att gå och grubbla på hur det kunde ha hänt och vem som kunde ha begått brottet. Det är materiella ting och det är bara att gå vidare.

Men att stjäla ett KORS, ja, det måste ju vara dubbelt farligt för själen!!! 

Jag hade köpt smycket åt min mor för ett 25-tals år sedan då mamma var sjuk och låg på sjukhuset. Se bilden på Erika… Och sedan för ett par år sedan gav jag det till Erika, närmare bestämt på hennes tio-års dag. Jag har uppfostrat Erika att tro på Gud och Jesus och korset har ju en mycket viktig innebörd som jag berättade för Erika redan som mycket liten.

Smycket, (korset) var "one of a kind", trodde jag i alla fall. Tills idag, då Erika och jag besökte Diamant distriktet på Manhattan och efter mycket tittande och efter att jag beställt att special-framställa korset efter fotot jag hade så skådade jag EXAKT samma kors i en annan affär, bara att det var infattat i SAFIR och diamant istället för RUBIN och diamant.

Vilken glädje! Jag frågade den åldriga, judiska försäljaren om han hade samma kors i rubin men han sa att det var köpt i Europa och att det inte tillverkades mer än ett enda i varje typ av ädelsten.
- Jag vill hellre ha korset i saffir, utbrast Erika. Och den här lilla historien fick således ett lyckligt slut.

Kära vänner, jag hör nu att ni har fått det riktigt varmt därhemma och det är väl HÄRLIGT! 

Då vi var hemma blåste det ofta isvindar. 

Hoppas nu att ni får en fortsatt skön sommar och tills vi hörs igen så skickar jag er varma tankar från ett stekhett Manhattan.

De allra bästa hälsningar,
Gunilla


En bild med det stulna rubinkorset.

På jakt efter ett nytt kors i Diamond district i New York.


Ett mirakel att hitta samma kors!

Korset i min hand.

Vi älskar vackra hotell!

 

Mina älskade vänner,

Äntligen kan jag säga till er att jag med säkerhet kommer till Sverige på söndag den 15 juni. Jag reser med Erika och katterna direkt till Göteborg från New York via Amsterdam.

Kom och träffa mig på Frölunda torg i Göteborg under måndagen. Sponsor Grand Parfymeri.
På den stora scenen presenterar jag då min ros parfym "Dream roses by Gunilla" som är den mest ljuvliga rosdoft jag kan tänka mig. Rosor är ju bland det mest underbara som finns och jag ser så mycket fram emot att få träffa er alla kära vänner och fans och ta del av den härliga svenska sommaren. Jag längtar!

Allt gott som finns under himlen till er alla, I love you!

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 

 


Foto: Anna Maria Noellert Zunino


Nu kommer Erika, katterna och jag till Sverige


Dream Roses by Gunilla-parfymen introduceras nu i Sverige


I den tomma handen kommer jag hålla min parfymflaska på måndag, Frölunda Torg i Göteborg


Stopp och belägg, nu kommer jag till Sverige!


Under the lovely Hollywood sign!


Nu kommer linslusen Gunilla till Sverige

 

Mina älskade vänner,
Jag är fullt uppe i att klippa min dating pilot som har blivit makalöst bra om man nu får skryta lite men det får man väl.
Jag jobbar också stenhårt på min bok som kommer att finnas i bokhandeln den 2 oktober, min självbiografi - THE GUNILLA. Missa inte den för där finns det hemligheter...

Vi är på väg till Sverige, Erika och jag och det ska bli så härligt att få träffa er igen därhemma. Erika slutar skolan på fredag och så bär det iväg till New York. Därefter till Sverige!

Sköt om er alla och sköt om varandra. I love you very much.

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla


Oj, oj, oj, det är inte lätt att vara TV-stjärna


Min största kärlek i livet, Erika Regina


En av mina favorit frisyrer

 

 

Älskade vänner,
Det är med stor saknad efter de ibland TRE kameror som har riktats mot mig under inspelningarna av Svenska Hollywoodfruar som jag skriver den här hälsningen.

Jag hoppas att ni får en riktigt underbar Valborgsmässoafton då ni hälsar den efterlängtade våren välkommen till vårt land.
Glad första maj!
Allt gott och ljuvligt till er kära vänner. Ta hand om varandra, livet går fram med stormsteg så fånga de härliga stunderna om inte med kameror så i era minnen. I love you all!

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 


Stor saknad efter kameran som nu tillfälligt har släckts


Jag och Alec Cartio filmar


En av mina dater i min dating pilot


Erika och jag sjunger tillsammans för en date

 

Älskade vänner,

Jag hoppas att ni alla har haft en helt underbar helg. Ta väl vara på er och på varandra.

De allra varmaste hälsningar,

Gunilla

 


Mitt team


Produktion av min pilot


Stort pådrag


Anländer in style


Mamma och vår redaktör Jonas Bergström


Hollywoodfruar 


Spegel, spegel på väggen där säg mig som vackrast i världen är, säger Britt Ekland


Erika får en jätte gummybear


Långben är ute på färd


True love


Kandidater


Mammsen och jag på restaurang

Mina älskade vänner,
Jag önskar er alla en underbar vecka där allt ni förutsatt er att göra blir gjort. När man får uppleva dagar som de som just varit (trettio graders värme) är det svårt att vara inne och få saker och ting gjorda.  Vi var på stranden idag, Erika och jag. JAG ÄLSKAR ATT BO SÅ NÄRA HAVET.

Erika, min skatt på jorden tar intensiva sånglektioner nu av sin lärare Sandra Pehrson (fint efternamn) och vi förbereder henne för en inspelning i studion, flera uppträdanden och en ny musikvideo. Jag ska även vara med på ett litet hörn och sjunga en melodi med Erika som jag inte vill avslöja ännu.
Jag sa till Sandra att:
- Jag vill inte sjunga professionellt, jag vill bara sjunga på TV. Ha, ha, ha. Den var inte riktigt klok den. Men jag lovar er att sången blir klart mycket bättre nu än det eländiga elände ni fick höra i det sista programmet av förra säsongen.
Jag är stolt som en tupp över Erika som gör jättelika framsteg med både sången och piano spelandet. Jag lägger till en liten video av Erika själv som jag tycker blev mycket fin. Hon är vacker hon, mitt hjärtegull. Vacker och oerhört begåvad.

Ta mycket väl hand om er och ta hand om varandra och så hörs vi snart, mycket snart.

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 

Kära vänner,
Jag har inte möjlighet att skriva så mycket men jag tänkte att det kunde vara kul med lite bilder och info om galan.
Jag vet att den sänds mitt i natten för er. Jag tyckte att de som vann var väl förtjänta av sina Oscar och det var de jag trodde skulle vinna. Jag har ju varit på Oscarsgalan åtskilliga gånger och det är den största och mest spännande kvällen i Hollywood. I LOVE IT, som Erikas nya sång heter och I LOVE YOU.

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 


En av mina favoritbilder från Oscarsgalan


Academy Awards 2001 with Julia Roberts


Jag håller i Julia Roberts Oscar för bästa skådespelerska


Den roligaste bilden for the evening at the Oscars!