Älskade vänner,

Jag hoppas att ni alla har haft en helt underbar helg. Ta väl vara på er och på varandra.

De allra varmaste hälsningar,

Gunilla

 


Mitt team


Produktion av min pilot


Stort pådrag


Anländer in style


Mamma och vår redaktör Jonas Bergström


Hollywoodfruar 


Spegel, spegel på väggen där säg mig som vackrast i världen är, säger Britt Ekland


Erika får en jätte gummybear


Långben är ute på färd


True love


Kandidater


Mammsen och jag på restaurang

Mina älskade vänner,
Jag önskar er alla en underbar vecka där allt ni förutsatt er att göra blir gjort. När man får uppleva dagar som de som just varit (trettio graders värme) är det svårt att vara inne och få saker och ting gjorda.  Vi var på stranden idag, Erika och jag. JAG ÄLSKAR ATT BO SÅ NÄRA HAVET.

Erika, min skatt på jorden tar intensiva sånglektioner nu av sin lärare Sandra Pehrson (fint efternamn) och vi förbereder henne för en inspelning i studion, flera uppträdanden och en ny musikvideo. Jag ska även vara med på ett litet hörn och sjunga en melodi med Erika som jag inte vill avslöja ännu.
Jag sa till Sandra att:
- Jag vill inte sjunga professionellt, jag vill bara sjunga på TV. Ha, ha, ha. Den var inte riktigt klok den. Men jag lovar er att sången blir klart mycket bättre nu än det eländiga elände ni fick höra i det sista programmet av förra säsongen.
Jag är stolt som en tupp över Erika som gör jättelika framsteg med både sången och piano spelandet. Jag lägger till en liten video av Erika själv som jag tycker blev mycket fin. Hon är vacker hon, mitt hjärtegull. Vacker och oerhört begåvad.

Ta mycket väl hand om er och ta hand om varandra och så hörs vi snart, mycket snart.

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 

Kära vänner,
Jag har inte möjlighet att skriva så mycket men jag tänkte att det kunde vara kul med lite bilder och info om galan.
Jag vet att den sänds mitt i natten för er. Jag tyckte att de som vann var väl förtjänta av sina Oscar och det var de jag trodde skulle vinna. Jag har ju varit på Oscarsgalan åtskilliga gånger och det är den största och mest spännande kvällen i Hollywood. I LOVE IT, som Erikas nya sång heter och I LOVE YOU.

De allra varmaste hälsningar,
Gunilla

 


En av mina favoritbilder från Oscarsgalan


Academy Awards 2001 with Julia Roberts


Jag håller i Julia Roberts Oscar för bästa skådespelerska


Den roligaste bilden for the evening at the Oscars!

 

Kära vänner, You are the BEST. 
Idag vill jag bara ge er en kavalkad av bilder.

Love you,
Gunilla 

 


Om branden i vår skyskrapa i New York

Disneyland

Tusse håller mig sällskap


"Inte de bästa vänner", säger hon Britt Ekland


Snögubbar i Central Park, New York


Pacific Coast Highway i solnedgången

 

Mina älskade vänner,
Efter att ha skrivit på min bok hela dagen och kvällen och därmed befunnit mig i en egen värld av minnen så är jag nu ganska slut och kommer bara att skriva ett par rader till er. Jag tar även ensam hand om mamma och jag söker någon ny underbar person som kan ta över skötseln av henne då Erika och jag åker till Manhattan på Valentine's Day. Erika har sportlov och det blir härligt för henne att komma till New York och till vår lägenhet igen. Erika ÄLSKAR snö. För min del räcker det bra med snö en vecka eller två om året…

Det här är inte omslaget jag kommer ha på boken, men det jag gjorde i TV.

Visst är American Idol bra? Jag vet inte om programmet visas i Sverige men jag var trots deadline på boken tvungen att se det.
Det är i audition stadiet vilket är mycket underhållande och formatet blir mer och mer som en realityshow.

Vad jag älskar Facebook. Hade det inte varit för Facebook så hade jag inte träffat vår nye underbare vän och producent Jonathan D'Angelo.  Jonathan skriver och producerar musik och han har redan skickat en originallåt till Erika.

Se bilden ovan med Jonathan och Bruno Mars tagen i halvleken av the Superball i söndags. http://www.youtube.com/watch?v=gbNViXnqUhc . Bruno Mars har börjat en ny turné kallad the Moonshine Jungle Tour där vi kan träffa honom backstage Erika och jag. Det ordnar Jonathan och det är ju helt fantastiskt. Jonathan är en kille som bjuder på sig själv och ger av vad han har utan att sniket bevaka sina intressen. I LOVE IT! Jonathan, I LOVE IT (som ni vet är det titeln på låten, skriven av David Aldo,  som Erika snart ska spela in i studion. Hon tar sånglektioner av svenska Sandra Pehrson (se bilden).

Jonathan arbetar även med Avicii och Justin Timberlake Vilken kille! Stort wow!!!
Här kommer två videohälsningar till vår nye geniale vän. Och så sätter jag ut - "When I was your man" med Bruno Mars som är en låt som jag aldrig får nog av. Eller vad tycker ni?

 

 

Foto:  Thomas Engström

Jag hoppas att ni har/har haft en underbar vecka och tills vi hörs igen ta nu väl hand om er och ta hand om varandra.

De allra varmaste hälsningar från,
Gunilla

 

 

Mina alskade vanner,
Ibland far jag panik nar jag tanker pa att min självbiografi "Gunilla i fokus" ska vara fardig och har en deadline den 15 maj.
- Asch, det ar val inte sa farligt, sager en tjejkompis i New York trostande till mig. - Den knackar du ut pa tva veckor!
Om det vore sa val, men som den perfektionist jag ar nar det galler skrivandet sa ar det omöjligt.

Fran det ena till det andra sa skulle jag kunna tanka mig att gora en typ "NANCY GRACE" show. Ni vet val vem hon ar? Jag beundrar henne verkligen. Vilket engagemang hon har i de olika vidrigheter, brottsmal och orättvisor som hon tar upp. Anledningen till att jag tanker i dessa banor (jag ska definitivt gora min datingshow sa den laggs inte ned for det) ar att jag far uppseendeväckande manga brev fran folk som vill ha hjälp av mig. Folk som ser mig som en fighter, som en STRIDSGUDINNA (namnet Gunilla = stridsgudinna).

 

Det ar folk i alla aldrar som kontaktar mig och vill att jag hjälper dem. De ser mig som en stöttepelare som kampar for vad jag tror pa och DET for mig ar en ara och gor mig ödmjuk. Att folk vander sig till mig och ber mig om hjälp.

Jag har skrivit en del pa Facebook om en ung tjej som utan stod fran någon berättade for mig hur svart mobbad hon blir i skolan. Kommentarerna vallde in pa Facebook och jag borjade kanna ett kall, ett ansvar for att hjälpa de svaga i samhället att sta upp och fa rättvisa. Mobbing ar ett stort problem som ni vet att bade Erika och jag blivit/blir utsatta for. Tack vare mitt kandisskap kan min rost da det galler mig sjalv, min familj och andra bli hord. Och jag tanker att kanske borde jag satta mig ned och skriva en programpresentation om just den typen av show.
Att "the show must go on" vet vi ju, vad som an hander. Men att bearbeta sorg och förtvivlan ar svart om man kanner sig ensam. Vi lever i ett mycket farligt samhälle dar manniskor i viktiga positioner standigt gor sig skyldiga till brott. och det otäcka ar att - they get away with it - Jag sag en film i lördags som skakade mig mycket, en svensk film som visades pa the Scandinavian Film Festival pa the Writers Guild i Beverly Hills - den hette Callgirl - av Mikael (glomt hans efternamn). Googla den filmen far ni se eller se den sjalva om ni far möjlighet.

Jag och mamma i trettiograders varme

Hoppas nu att ni fortsätter att ta hand om er själva och varandra tills vi ses i rutan igen pa mandag klockan 21.00 pa TV3 da sista programmet av "Sa blev vi Svenska Hollywoodfruar" visas i rutan. Hor av er om ni funderar pa nagot angående min text har. gillaswede@aol.com

De allra varmaste halsningar,

Gunilla

 

 

Mina alskade vanner,
Annu en gang sa vill jag saga att jag hoppas att ni hade en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Ar! Jag vill också tacka er for de tusentals födelsedags halsningar jag fick pa Nyarsafton pa Facebook, Instagram och i privata brev. Ni kanske fick tillfälle att lyssna pa det medryckande Nyarsprogrammet jag var med i. Om inte sa har ar lanken till det.

Visst ar det val nostalgiskt nar julen dansas ut? Var man an ser tycker jag att det ligger utslängda granar och de vackra ljusbelysningarna tas ned alldeles for snabbt i Amerika.. Jag sitter just nu och skriver och ser pa var fortfarande granna, underbart stora och vackert dekorerade gran. Doften av tallbar gar i svep i rummet och det ar for sorgligt att man snart maste behöva slanga ut den.
For er som ser nostalgiskt pa julen sa vill jag och Erika dela med oss av den klassiska "The Night before Christmas", skriven av Clement Clark Moore for manga herrans ar sedan...
Nar Erika var fem ar fick hon en "talking Santa Claus" i julklapp. Efter att ha lyssnat pa tomten som citerade "Twas the Night before Christmas" sa kunde hon den till allas hapnad UTANTILL. Vi trodde inte vara oron sa otroligt var det. Sa det ar fran minnet som ni ser Erika citera detta underbara poem aven nu. Hall tillgodo.

De allra varmaste halsningar,
Gunilla

 

 

Mina Älskade vänner,

Nu är jag född i Sverige (ja, klockan 16.00 för att vara exakt).

Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År, fyllt av hälsa, glädje och kärlek.

Om ni vill så kan ni läsa om mig i Aftonbladet, det är en bra artikel med fina bilder.

Vi hörs snart igen!

De allra varmaste Nyårshälsningar,
Gunilla

Erika, mamma och jag onskar er en riktigt GOD JUL!

Mina alskade vanner,
Jag vill bara skriva ett par korta meningar till er och tala om att jag ar ledsen over att jag inte kan resa till Sverige som planerat.
Processen i ratten blir utdragen och jag maste tillbaka in i domstolen pa 111 Center street  i New York pa onsdag vilket inte var planerat.
Aftonbladet skriver om det och jag later i veta nar artikeln publiceras.
Det ar ju alltid bekymmer nar jag ska lamna mamma i Los Angeles eftersom hon inte kan flyga mer och den har gangen gick det inte bra. Den vardgivare som jag lamnat mamma med övergav huset med ett proppfullt kylskåp rustat med mat och dryck som skulle racka i tio dagar. Hon lamnade aven till min fasa nycklarna inne i huset och laste dörren fran insidan. Det betyder att jag maste ordna med en lassmed da jag kommer tillbaka eftersom jag inte har extranycklar och "monsterkarringen" ar i Utah sa henne vill jag helst inte deala med.
Mamma skickades med ambulans till sjukhuset dar man fann att hon har en urinvagsinfektion och fick laggas in. Jag blir skräckslagen da jag tanker pa vad som kunde ha hant om hon INTE lades in och inte hade haft någonstans att ta vagen. Jag maste anmäla denna agentur som övergav mamma! Det ar kriminellt!
Jag tackar er alla kara vanner som svarade mig efter att jag satt ut ett desperat meddelande pa Facebook. Vet ni att losningen kom inom en halvtimma efter att jag desperat sokt någon som kunde vara hos mamma pa sjukhuset?
Jag tror pa raddare i noden och att de kommer direkt fran Gud. Hur kan man annars förklara att en ung kille totalt har offrat sig och sitter hos mamma i timtal varje dag, ja, han spenderar storre tid pa sjukhuset an någon annanstans och harjar med sköterskor och annan personal for att mamma ska fa den basta varden, Han koper allt vad mamma behöver i form av extra mat och dryck och han skiner i allmänhet upp mammas ensamma tillvaro pa sjukhuset. Det kallar jag for ett mirakel! Han kommer att bli rikt belonad av bade mig och var allsmaktige Gud.

Jag lovar att skriva fortsättningen pa historien sa fort jag kan.

Ni kan val se pa den lilla videon av mamma som jag tycker ar oerhört rorande och fin. Den sager allt, eller hur? Ta nu val hand om er och var radda om varandra. Livet ar ju sa skort. Vi lever varje dag av Guds NAD for ingen morgondag pa den har jorden har blivit oss lovad.

De allra varmaste halsningar,
Gunilla