Klipp och avsnitt

384503
Efterlyst S48E14
Length: 42:56
382213
Efterlyst S48E13
Length: 42:49
376229
Efterlyst S48E12
Length: 42:55
386143
Uppföljning Habolin - Efterlyst S48E14
Length: 01:02
386141
Två döda i Norrköping - Efterlyst S48E14
Length: 01:33

Här lämnas Johnny att dö

Gärningsmannen såg hur Johnny ramlade ner på tågrälsen. Han tog hans värdesaker och lämnades för att dö.
   - Vi blev helt stumma när vi såg filmen, det här är förskräckligt, säger polisen Peter Brottman.

Småbarnspappan och sportälskaren Johnny hade vart på en fest i fredags då allt förändrades över natten. Efter att ha hoppat på fel tunnelbanetåg gick han av på Sandsborgs tunnelbanestation och en man följde efter.
   - Man ser på övervakningsfilmen hur mannen ett flertal gånger försöker ta saker ur Johnnys fickor när han sover på en bänk på perrongen, berättar Brottman.

Lämnades på spåret
Johnny blev irriterad på mannen och skulle gå ifrån honom, då tappade han balansen. Handlöst föll han ner på tågrälsen, slog i huvudet och förlorade medvetandet. Då såg gärningsmannen sin chans.
   - Iskallt hoppar han ner till Johnny och tar hans värdesaker. Sen smiter han fort från platsen fullt medveten om vad som kommer hända, säger Brottman.
Med åtta minuter kvar till nästa tåg skulle komma låg Johnny hjälplös på rälsen. Tillslut kom tåget.

Kommer aldrig bli frisk
Tåget körde över Johnny och det tog 1,5 timmar för räddningspersonalen att få upp honom. Han fick amputera halva sin vänstra fot och hans högra knä kommer aldrig bli återställt. Resterande skador är lindriga med tanke på vad som kunde ha skett.
   - Han hade riktigt tur som överlevde. Vi förstår inte hur gärningsmannen kunde lämna honom och vi är högst belägna om att få fast honom, avslutar Brottman.

Polisens triumfkort
Men polisen har ett truimfkort för att få mannen gripen. Mannen fångades flera gånger av tunnelbanans övervakningskameror. Man kan tydligt se hur gärningsmannen lämnar tunnelbanan och hälsar glatt på spärrvakten. Bilder som polisen nu valt att gå ut med i kvällens avsnitt av Efterlyst.

Fruns vädjan
Johnnys lägger nu sitt hopp till Efterlyst för att den synnerligen råa gärningsmannen ska åka fast och få sitt straff och på det viset kunna ge familjen en viss upprättelse.

   - Jag hoppas att detta hjälper, att visa hans äckliga bild så att han åker fast. Jag vet inte vad han kommer dömas till men jag hoppas att jag aldrig får se honom på våra gator igen. Han ska aldrig få göra såhär mot någon annan, säger Johnnys fru Louise.